Talven aktiviteetit Nuorgamissa

Revontulet ja Kaamos

Nuorgamin taivas kaamoksen aikaan Revontulia Nuorgamissa

Revontulet on pohjoisen luonnon kaunein värinäytelmä; valoilmiöitä, jotka koostuvat värikkäistä, tanssivista ja nopeasti liikkuvista vaihtelevista kuvioista joita nähdään meillä pohjoisessa taivaalla kirkkaina pimeinä öinä.

Revontulien esiintyminen ajoittuu yleensä klo 18-02 väliselle ajalle. Parhaimmillaan leimunta on yleensä klo 20-23.

Klikkaa Auroras Now!-palvelu
Katso video Revontulet Nuorgamissa

Koe Lapin kaamos eli polaariyö, jolloin aurinko ei nouse lainkaan horisontin yläpuolelle. Meillä kaamos kestää yli 50 vuorokautta – marraskuun lopulta tammikuun puoleen väliin.

Kaamos on pimeää aikaa, mutta kuun loisteessa, ja revontulten valaistessa näet pohjoisimman Lapin upean lumipeitteisen luonnon; kaamoksen sinisyys on mykistävää. On hiljaista ja rauhallista.

Sinun kannattaakin varata aikaa, jos todella haluat varmistua näkeväsi kunnon revontulet.

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailua NuorgamissaTalven aktiviteetit Nurorgamin luonnossa


Talvella Nuorgam on ehdottomasti moottorikelkkailijan mekka.


Meillä on loistava sijainti – erittäin monipuoliset reitit ja päivämatkat voit valita lyhyen 20 km pilkkiretken ja usean sadan kilometrin Jäämeren retken väliltä. Merkittyä reitistöä jota voidaan hyödyntää päiväretkiin, on Suomen puolella yli 300 km ja Norjan puolelta löytyy toiset yli 300 km lisää.

Reitit kulkevat erittäin vaihtelevassa maastossa; täällä saat kokea avotunturin, havumetsän sekä jylhien tuntureiden väliset solat ja Tenon mahtavan jääkannen kelkalla huristaessa. Jokaiselle kelkkapäivälle voi valita teeman maaston mukaan.

Jokaiselle kelkkapäivälle voi valita teeman maaston mukaan. Saapuessasi Nuorgamin Lomakeskukseen saat meiltä valmiit reittiehdotukset.

kelkailua Nuorgamissa kelkailua Pohjoisissa kelkailua Nuorgamin tuntureilla kelkailua Nuorgaminssa arktisen auringon alla


Tarvittaessa saatte meiltä myös ennakkoon tilattuna paikallisen oppaan päiväretkille tai rekikuljetuksen tunturiretkelle. Voit vuokrata meiltä myös kelkan omaan käyttöösi pilkkiretkille tunturiin tai lähde kelkkasafarille.

Nuorgamin kylällä on polttoainemyyntiä sekä huoltoasema ja varaosia myyvä kelkkakorjaamo. Myös meillä lomakeskuksessa on asiakkaillemme autotalli työkaluvalikoimineen.

Kelkkailun uraluvat voi ostaa Villi Pohjolan nettimyynnistä. Norjan puolen kelkkailuun ei erityisiä lupia tarvitse.

Tule ja totea – huipulla on huippukelkkailua.

Kelkkalijan pakettitarjous! Lue lisää »

wideline

Moottorikelkan vuokraus

Vuokrausehtoja:

Merkki:
  Polaris tai Lynx

- Päivävuokra alkaen  150 €
  (10 tuntia klo 8.00-18.00)
  (vuokrahintaan sisältyy kypärä)

- Polttoaineet; bensa+öljy
   eivät sisälly hintaan.

- Kelkan vuokraaja maksaa
   lisäksi tarvittavan uraluvan.


- Kelkat on vakuutettuja ja
   vuokrauksen yhteydessä
   vuokraaja allekirjoittaa
   vuokrasopimuksen.

- Vahinkotapauksessa
   omavastuu 800,- / vahinko.

Vuokraamme myös:

- Kelkkailusettejä:
   haalari, kengät sekä
   kintaat; a 25 € / setti

- Rekiä: päivävuokra 40 €

- Opastus: alk. 400 € / ryhmä /
   kokopäivä

- Rekikuljetukset
   sopimuksen mukaan

- Järjestämme myös
   kuljetuksen Ivalon
   lentokentältä meille

Varaa tästä

Kalastus Jäämerellä

Kalastusta merellä Nuorgamin edustalla Kalastusta merellä


Kun mielii suuremmille vesille voi hypätä autoon ja ajaa Jäämeren rantaan Norjan puolelle.


Lähin rannaltakalastuspaikka on Mortensnes, joka on vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä
Nuorgamin Lomakeskuksesta.

Vaikka Norjaa pidetään kalliina maana niin kalamiehille se on suosiollinen; mitään lupia merikalastukseen ei tarvi – Jäämerellä kalastus omatoimisesti on maksutonta.

Yhteistyökumppaninamme toimii ohjelmapalveluyrittäjä, joka tekee opastettuja kalastusretkiä merellä omalla veneellään. Saaliina saadaan kuningasrapua, seitä, turskaa ja isoleukaista kissakalaa.

Lisää merikalastuksesta
Kuningasrapusafari

Varaa tästä

Raudun pilkkikalastus

Talven aktiviteettejaPilkkimistä


Jos Teno on kuuluisa lohestaan eivät alueemme tunturijärvet kalpene sille yhtään rautujärvinä.


Järviä riittää niin Suomen puolella, Nuorgamin lähialueella kuin Norjankin puolella; vaikka valitset eri järven jokaiselle retkelle. Ja kyllä rauduilla on komean punainen vatsa – tule ja totea. Norjan puolella parhaat järvet ovat lähellä maantietä, josta sinne voi helposti hiihdellä.

Opastamme mielellämme kalastusasioissa. Myymme myös Norjan pilkkialueiden karttoja. Voit vuokrata meiltä moottorikelkan omaan käyttöösi pilkkiretkelle, myös rekiä ja varusteita.

Jos mielii suuremmille vesille, voi meiltä tehdä päiväretken Jäämerelle, jossa on mahdollista merikalastukseen myös talvella. Kokeile vaikkapa kuningasrapusafaria!

Luvat Suomen pilkkijärville

Luvat Norjan pilkkijärville

Varaa tästä

 

 

 

 


wideline


LEIJAHIIHTO


leija2 teaser

Uutta talviliikuntalajia, leijahiihtoa, voidaan mainiosti harrastaa Nuorgamin järvillä ja tuntureilla sekä Tenon jäällä. Sanonta, että tuntureilla tuulee aina, pitää paikkansa. Tuulettomia päiviä ylänköalueella on todella vähän, joten lajia pääsee harrastamaan lähes joka päivä. Jo 3m/s tuulessa voi leijan kanssa helposti ajaa kymmeniä kilometrejä päivässä mahtavissa tunturimaisemissa ja samalla tehdä temppuja ilmassa tai päästä tunturin rinteitä ylös. Tämän harrastuksen avulla voit olla tuntikausia keskellä luontoa ja käyttää hyväksesi luonnonvoimaa - tuulta. Voi tuntea tuulen voiman ja oma adrenaalin esteettömässä puhtaassa luonnossa. Kevättalvella olosuhteet ovat parhaimmillaan, lunta on reilusti ja valoa riittää lähes ympäri vuorokauden. Leijahiihto on kiehtovaa ja mieli lepää, kuljet luonnossa vain tuulen viuhuessa leijan naruissa.

Millaista leijahiihto on?

Leijahiihto on harrastus jossa tuulen voimalla liikutaan lumen päällä. Käytettävät leijat eivät ole mitä tahansa leijoja, nykypäivän hiihtoleijat on helposti ohjattavia ja tehoa voi säätää kevyesti ajossa. Haluttaessa osaavalla nämä useiden neliömetrien kokoiset leijat kehittävät sopivissa olosuhteissa satojen kilojen nosteen ja mahdollistavat kymmenien metrien pituiset vauhdikkaat ilmalennot. Leija ja sen lennättäminen on koko harrastuksen ydin. Tarvitset herkkyyttä ja lihastuntoa, ei kummemmin voimaa. Leijan kanssa voidaan käyttää normaaleja laskettelusuksia tai lumilautaa. Leijahiihtoa voi harrastaa monella eri tavalla ja tasolla, se voi olla extreme- urheilua tai sitten leppoisaa ulkoilua.
Laji sisältää erilaisia riskejä, jotka on hyvä tiedostaa ennen kuin alkaa puuhata leijojen parissa. Leijahiihdon harrastaminen kannattaa aloittaa kokeneiden harrastajien kanssa tai mieluimmin hankkia riittävät tiedot ja taidot järjestettävillä kursseilla. Tärkeää on osata valita oikeankokoinen leija lennättäjän painon ja tuulen voimakkuuden mukaan. Leijahiihtäjän tulee aina käyttää kypärää, sekä muita tarpeellisia suojuksia, joilla loukkaantumisriskiä voidaan vähentää. Korkealta pudotessa voi lyödä pään tai törmätä lumilippoihin ja leijan terävät narut voivat vahingoittaa käsiä. Lapissa etäisyydet ovat pitkiä ja avunsaanti ottaa aina oman aikansa. Turvallisuuden vuoksi on huomioitava, että puhelimen kuuluvuusalue ei kata kunnan etäisimpiä ja -katvealueita. Älä mene koskaan yksin tunturiin.

leija1 teaser

Utsjoki on poronhoitoaluetta ja keväällä kantavien porojen häiritseminen ja ylimääräinen juoksettaminen aiheuttaa vahinkoa poroille ja poronhoitajille. Ota siis porot huomioon. Porot voivat säikähtää pelkkää leijan varjoakin.

Riekonpyynti

Riekonmetsästys on elämyksellinen harrastus ja Kaldoaivin mahtava erämaa on maamme parhaita riekkoalueita.

Voit tuoda jahtiin mukaan omat aseet ja seisovan koiran kaveriksi. Me avustamme tarvittaessa maastokuljetuksien ja oppaan hankinnassa.

Yrityksille tämä on mainio mahdollisuus tuoda asiakkaat nauttimaan elämyksistä ja samalla pitää neuvotteluja tai palavereja.

Riekonpyyntiaika normaalisti 20.9. – 31.3.

Otathan huomioon paikalliset rajoitukset, lisätietoa löydät täältä.

Metsästyslupien hankinta!

Varaa tästä

Tunturihiihto

Murtomaahiihtoa Nuorgamin talvisessa ympäristössä


Nuorgamissa ei tarvitse pukea ylle kireitä hiihtotrikoita eikä laittaa hikinauhaa otsalle
.
Täällä kiivetään tunturiin ja retkeillään sukset jalassa. Yhtä tärkeää kuin itse hiihto on upeiden, avarien tunturimaisemien katselu ja todellisen luonnon rauhan toteaminen.

Täällä jos missä pääsee yhteyteen luonnon kanssa ja omat akut latautuvat kuin itsestään. Täällä ollaan kaukana arjesta ja massaturismista!

Hiihtämistä NuorgamissaNuorgamin aktiviteetit


Tunturihiihtoa voi kyllä harrastaa myös Nuorgamin lähialueladulla Fielbmajärven ladulla, jota pitkin pääsee myös mukavasti Skaidijärvelle; merkitty ja huollettu latu kevättalvella (ei valaistu).

Nuorgamin Lomakeskus on loistava etappi hiihtovaellusreitillä meno- tai paluumatkalla Nuorgam-Pulmankijärvi-Sevettijärvi. Tutustus luontoa lähellä oleviin sivustoihin kuten luontoon.fi ja metsahallitus.fi

Varaa tästä

Retket Norjaan

trips to norway


Nuorgam on portti Jäämerelle


Nuorgamista Norja ja Jäämeri ovat vain kivenheiton päässä. Norja tarjoaa ympäri vuoden aivan oman maailmansa – koe pienet kalastajakylät, vahva merisaamelaiskulttuuri sekä Pykeijan idyllinen suomalaiskulttuuri.

Päiväretki Norjaan voi olla esimerkiksi ajo autolla Nuorgamista Varangerbotnin kautta Vadsön kaupunkiin. Sieltä voit edelleen jatkaa matkaasi aina Hamninbergiin asti, jossa avautuu upea, ainutlaatuinen kuumaisema. Tai Vadsöstä voit yhdistää myös matkan Hurtigruten laivalla Kirkenesiin, josta takaisin autolla Nuorgamiin.

Suosittelemme käyntiä Polmakin tai Varangerin saamelaismuseoissa ja ostosretkeä Tanassa mm. Sami Sölv- saamelaiskorujen putiikkiin ja käsityönäyttelyyn. Oma lukunsa on merikalastus Norjassa.

Varaa tästä

 

Majoitukset

TsrImage 4g

Tarjoamme vieraidemme tukikohdaksi kolmen eri tason majoitusta. Tutustu erilaisiin majoitusvaihtoehtoihimme.

Lue lisää »

Kahvila-Ravintola

Nuorgam - ruokailu

Suomen ja EU:n huipulla syödään myös huippu hyvää ruokaa. Täysin uusittu viihtyisä kahvila-ravintola Suvanto on lomakylän keskus.

Lue lisää »

Alueinfo

alueinfo teaser

Nuorgam sijaitsee Suomen ja EU:n katolla, 500 km Napapiiriltä pohjoiseen.


Lue lisää »

Galleria

gal teaser

Tutustu Nuorgamin upeaan luontoon galleria-sivulla.Katso kuvia »